Gezinsbegeleiding

 

Loopt het thuis of op school minder goed met uw kind? Hebt u vragen zoals: Waarom luistert mijn kind niet goed? Hoe ga ik om met socialmediagebruik van mijn kind? Hoe pak ik het geruzie thuis aan, zodat het weer gezellig wordt? En nog veel meer vragen waar u als opvoeder tegen aan kunt lopen. Wilt u meer zicht en/of handvatten hebben om hier mee om te gaan?

Mijn coaching richt zich in eerste instantie op u als opvoeder. Mijn begeleiding gaat niet over of je het goed of fout doet, maar helpt u bij het bewust worden wat er gebeurt in de interactie tussen u en uw kind en in de interacties in uw gezin.
Misschien heeft uw kind meer ruimte nodig en zit u er te veel bovenop of misschien geeft u juist te weinig kader. Door meer bewust te worden kunt u anders handelen en dit zal effect hebben op het gedrag van uw kind.

Het Gezinsbegeleidingstraject.

Eerste sessie – Intake.
Het intakegesprek vindt plaats bij mij in de praktijk. Afhankelijk van de situatie kan ook het kind hierbij aanwezig zijn. Aan het einde van het gesprek is duidelijk wat de doelen van het begeleidingstraject zullen zijn.
Duur 1 uur. Kosten 65 euro.

Tweede sessie – Observatie thuis.
Deze sessie vindt bij u thuis plaats. Zo kan ik kennismaken met uw kind en kan ik uw kind zien in haar/zijn dagelijkse omgeving en ervaren hoe de interactie in het gezin en met uw kind zijn.
Duur sessie 1,5 uur. Kosten 90 euro.

Vervolg sessies.
Na het intakegesprek en de observatie vinden de vervolgsessies in mijn praktijk plaats. De inzichten die u krijgt, neemt u mee naar huis om daartoe te passen. De ervaringen die u hiermee opdoet, komen aanbod in de volgende sessie.
Duur 1 uur. Kosten 65 euro.

Duur van de coaching.
Gezinsbegeleiding is een doelgerichte en kortdurende ondersteuning voor het gezin. Een begeleidingstraject bestaat gemiddeld uit 5 tot 7 sessies.